,
Güncel 8.04.2022 18:45:00 0
Polis Haftası Kapsamında “Mehmet Gün Kişisel Yakma Sergisi” Açıldı

Polis Haftası Kapsamında “Mehmet Gün Kişisel Yakma Sergisi” Açıldı

.

İnegöl Belediyesi, Polis Haftası kapsamında Polis Memuru Mehmet Gün’ün el emeği eserlerinin yer aldığı Kişisel Yakma Sergisi düzenledi. Tarihimize yön veren önemli şahsiyetler ile vatan uğruna can veren şehitlerimizin yer aldığı s

İnegöl Belediyesi, Polis Haftası kapsamında Polis Memuru Mehmet Gün’ün el emeği eserlerinin yer aldığı Kişisel Yakma Sergisi düzenledi. Tarihimize yön veren önemli şahsiyetler ile vatan uğruna can veren şehitlerimizin yer aldığı sergi, büyük beğeni topladı.

İnegöl Belediyesi, 04-10 Nisan arasında kutlanan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 177. Yılı kapsamında Kent Müzesinde özel bir düzenledi. Polis Memuru Mehmet Gün’ün hazırladığı Kişisel Yakma Sergisi, Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Polis Memuru Mehmet Gün’ün büyük bir özveriyle ortaya koyduğu eserlerinden oluşan Kişisel Yakma sergisi, aynı zamanda birçok kültür etkinliğinin ve özellikle sergilerin merkezi konumuna gelen İnegöl Kent Müzesinin de 149. Sergisi olma özelliğini taşıyor. İçerisinde tarihimize yön veren önemli şahsiyetler; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid Han ve Seyit Onbaşı, bunun yanı sıra; vatanımız için canlarını feda eden, şanlı Türk Bayrağının dalgalanması için, hür ve bağımsız bir Türkiye için şahadete yürüyen kahramanlar; Şehit Ömer Halisdemir, Eren Bülbül, Savcı Mehmet Selim Kiraz, Polis Memuru Fethi Sekin ve Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk gibi isimlerin portrelerinin yakma sanatıyla tabloya dönüşmüş hali yer alan sergide toplamda 43 eser bulunuyor.

30 Nisan Cumartesi gününe kadar açık kalacak olan sergi, yapılan açılış töreni sonrası davetliler tarafından ilgiyle gezilerek incelendi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 35.9 ° / 18 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.2 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Pazar 35.9 ° / 18.8 ° Güneşli
1

İnegöl’de kültür temsilcileri dostluk sofrasında buluştu

2

Başkan Bozbey: “Birinci önceliğimiz, kurumları sürdürülebilir kılmaktır”

3

İnegöl'de Trafik Kazası: Kamyonet Devrildi, 3 Kişi Yaralı

4

İnegölspor Eski Kalecisi Emre Şeker ile Yeniden Anlaştı

5

İnegöl Millet Bahçesi’nde yeşil dönüşüm sürüyor

6

Farklılıkların Zenginliğe Dönüştüğü Festivalde Dördüncü Gün Geride Kaldı

7

Büyükşehir’den ‘Bursa Kent Mobilyaları Tasarım Çalıştayı’