,
Güncel 9.05.2022 23:20:00 0
CHP

CHP'den anma programı

.

CHP İnegöl Gençlik Kolları tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 50. yılında anma programı düzenledi.

CHP İnegöl Gençlik Kolları Başkanı  Ertuğrul Kuzkun" Onları idam edenler tarihin karanlık sayfalarında yok olup gittiler. ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ diyen Denizler halkın yüreğinde yaşıyor. Biz dün de ‘bağımsız Türkiye’ diyorduk, bugün de ‘bağımsız Türkiye’ diyoruz, yarın da diyeceğiz” dedi. 

Denizler, Yusuflar, Hüseyinler bir inanışın, bağımsızlığın, özgürlüğün, uyanışın sembolüydüler. Onlar hiçbir eylemlerinde hiçbir canlıyı öldürmediler. Onlar kendilerini hep ezilen sınıfların mücadelesinde gördüler. Onlar emperyalizmin ve işbirlikçilerinin ülkemizden sökülüp atılacağına, Türkiye’nin bağımsız olacağına inandılar. Onlar sömürünün olmadığı, insanların eşit hak ve özgürce yaşayacakları bir toplum düzeninin var olacağına inandılar. Denizlerin, Yusufların, Hüseyinlerin ölümü göze almaları, idam sehpasında dahi kararlılıklarından vazgeçmemeleri, taşıdıkları bu inanç ve mücadelenin gücüdür.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 34.9 ° / 18.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 31.7 ° / 17 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.3 ° / 18.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl AVM' de kültür, sanat ve bayram bir arada

2

Çocuklar İnegöl’de sanatla eğleniyor, öğreniyor

3

İnegöl’de Yeni Sokaklar Açılıyor, Ulaşıma Konfor Geliyor

4

Başkan Bozbey: 10 bin futbol sahası kadar alanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz

5

İnegölspor'un 2025-2026 Fikstürü Belli Oldu

6

Büyükşehir’den yangın bölgesinde sağlık hizmeti

7

Saadet Partisi'nden Bursa'da fidan dikme kampanyası